Archief
WOS

College Westland zet in op uitbreiding sportpark De Zweth

B en W van Westland willen extra geld vrijmaken voor uitbreiding van sportpark De Zweth in De Lier.

Dat is een van de concrete voornemens in de vandaag uitgebrachte Voorjaarsnota. Het sportpark aan de Veilingweg barst zo ongeveer uit zijn voegen. Een jaar geleden kwamen de verenigingen Odis (handbal), LTC 't Loo (tennis) en Valto (korfbal) met een gezamenlijk visiedocument naar buiten om de huidige capaciteitsproblemen op te lossen. Sportwethouder Pieter Varekamp vond dat bij de planontwikkeling ook voetbalvereniging Lyra betrokken moest worden. Het wachten is op de uitwerking.

Locatie 'De Brug'
Verder wordt een plan onderzocht om op de locatie De Brug in 's-Gravenzande een serviceflat voor ouderen te bouwen. De gemeente is door de Stichting Berkenflat benaderd om op genoemde plek langs de Koningin Julianaweg een vergelijkbare flat te bouwen. Deze zou 127 appartementen moeten omvatten.

Om die ontwikkeling mogelijk te maken, overweegt het college om het naastgelegen voormalige schoolcomplex aan de Van der Kest Wittensstraat daarbij te betrekken. "Dit betekent dat er voor de huidige gebruikers, de WOS en kinderdagverblijf Okidoki, een nieuwe plek zou moeten worden gevonden", aldus B en W.

De Noviteit
Er begint zich ook een concreet voorstel af te tekenen voor gebouwencomplex De Noviteit in Monster. Eind vorig jaar stelde de gemeenteraad een (nood)krediet beschikbaar om De Noviteit in de eerste zes maanden van 2021 te behoeden voor sluiting. Dit gebeurde vooruitlopend op de ontwikkeling van de definitieve plannen voor een Huis van de Buurt (gecombineerd met de bibliotheek en Vitis Welzijn) in De Noviteit. "Om de ontwikkeling van de plannen te bespoedigen, stellen we voor om nu al middelen te reserveren", meldt het college.

Begroting
B en W zijn tevreden over de stand van zaken met betrekking tot de financiën: "Ondanks de huidige onzekere tijd zijn wij erin geslaagd een meerjarig sluitende begroting te presenteren en daarbij ook nog eens extra te investeren én het voorzieningenniveau op peil te houden", klinkt het opgewekt.

De onroerendezaakbelasting (ozb) in Westland stijgt in 2022 gemiddeld genomen met niet meer dan het inflatiepercentage en de overige woonlasten blijven per saldo gelijk.
Het college wil verder niet overgaan tot de eerder aangekondigde verdere verhoging van de lijkbezorgingsrechten.