Archief
Politie Westland

Politie Westland

Voor Westlandse motorcrossers is er nergens plek

Nog altijd hebben liefhebbers van motorcrossen geen eigen locatie in het Westland of naaste omgeving.

De WOS berichtte eerder al over de perikelen rond het beoogde crossterrein op de Oranjeheuvel in Hoek van Holland. Daar ontstond een gespannen situatie tussen individuele motorcrossers en gebruikers van het bestaande mountainbikeparcours aan de rand van het terrein. Het parcours zou door motorcrossers worden verpest en er zou een nare sfeer heersen.

Kevin Olsthoorn van de Westlandse Motorcross Organisatie (WMO) baalt: "We proberen al jaren een plek in de regio voor de motorcrossers te vinden. Het loopt alleen telkens nergens op uit. Tot nu toe hebben we weinig fatsoenlijke gesprekken gehad met de gemeente en krijgen we geen gehoor."

Over de ontstane onrust op het terrein aan de Oranjeheuvel is hij niet te spreken. "Met de mountainbikers hebben we als WMO goed contact, maar er zijn ook andere crossers van buiten de regio actief waar wij geen zicht op hebben. Het omploegen van het mountainbiketerrein en de nare sfeer herkennen we ons totaal niet in. Daar nemen we dan ook afstand van. Wij hadden onze leden juist duidelijk uitgelegd dat er niet op de baan van de mountainbikers gecrosst mag worden; dat is hun zelfgebouwde parcours. Die crossers hebben het voor ons toch een beetje verziekt, wij willen juist met iedereen contact en goede banden onderhouden."

De Westlandse crossers hebben jaren geleden de gemeente Westland benaderd, maar die gaf medio2015 aan geen geschikte locatie beschikbaar te hebben. Als de crossers zelf een plek zou weten, wilde de gemeente wel naar de mogelijkheden helpen kijken. Met de gemeente Rotterdam is er al wel contact, maar nog geen overleg geweest. Ondertussen is de petitie voor een eigen crossbaan al honderden keren ondertekend.

De WMO hoopt met de betrokkenen tot een oplossing te komen. "De huidige situatie is voor ons geen oplossing, we willen natuurlijk iets voor de lange termijn. Met een eigen locatie kunnen we beter de controle houden, borden plaatsen en regels stellen. Ook is het voor ons geen probleem om een terrein te delen. Zo’n locatie kan meerdere doeleinden hebben en de toegangstijden verdelen we dan onder de verschillende sporters. We vragen geen geld, alleen een afgelegen leeg terrein."

Kevin Olsthoorn van de Westlandse Motorcrossvereniging deelt zijn frustraties bij Maarten in de Middag