Archief
WOS

WOS

Rotterdam werkt aan crossverbod op Hoekse Oranjeheuvel

De gemeente Rotterdam werkt aan maatregelen om een einde te maken aan het crossen door motorrijders op de Oranjeheuvel bij Hoek van Holland.

Dat schrijft de waarnemend wijkmanager aan de Gebiedscommissie Hoek van Holland, naar aanleiding van een mailbericht van gebiedscommissielid Ton van Anraad aan B en W van Rotterdam op zondagavond 9 mei.

In een overleg op gemeentelijk niveau is afgesproken, dat de dienst Stadsontwikkeling zal proberen om de toegangsweg naar de Oranjeheuvel af te laten sluiten. Ook komt er een artikel 461-bord met daarop 'Verboden hier te crossen'.

"Aan de Politie en Toezicht en Handhaving is gevraagd om extra aandacht te besteden aan dit terrein en het illegaal crossen. Er wordt op dit moment ook een actie van het Crossteam van de politie voorbereid om het illegaal crossen tegen te gaan", zo schrijft de wijkmanager.

In zijn reactie gaat hij niet in op de door Van Anraad naar voren gebrachte risico's voor de volksgezondheid. Desgevraagd heeft milieudienst DCMR aan de WOS laten weten dat het crossen geen gevaar oplevert voor de mensen die in dit gebied verblijven.