Archief
Jolanda van Wijhe

Jolanda van Wijhe

Vertrouwd Waterpop zit er nu niet in, misschien in kleinere opzet

Er zal op 31 juli geen sprake kunnen zijn van het vertrouwde jaarlijkse familiefestival Waterpop.

Het bestuur blijft overigens naarstig nadenken over een beperktere vorm welke tegen die tijd mogelijk zou kunnen zijn. "Ondanks de vele ontwikkelingen zoals sneltesten, vaccinaties en de fieldlab-evenementen zijn er nog te veel voorwaarden waar Waterpop aan moet voldoen om het festival neer te zetten zoals een ieder dat gewend is", aldus het festivalbestuur.

Het is voor de organisatie lastig om in te schatten welke versoepelingen er vóór 31 juli ingevoerd worden en in welke vorm wel iets georganiseerd kan worden. In verband met deze onduidelijkheden heeft de organisatie de knoop doorgehakt. "Dit weloverwogen besluit komt voort uit een afweging van de risico’s en het nemen van verantwoordelijkheid. Daarbij komt kijken dat het garantiefonds van de overheid voor evenementen na 1 juli geen dekking biedt voor gratis toegankelijke festivals", aldus het bestuur.

In navolging van succesvolle concerten zoals dat van de Streamers ,heeft de organisatie de optie om een online-evenement te realiseren, onderzocht. Hieruit is gebleken dat zowel de vrijwilligers als de bezoekers uitkijken naar een live-festival in het Hofpark. De wil om te organiseren en samen in het Hofpark te staan is groot. Daarom zal Waterpop de ontwikkelingen rondom de maatregelen op de voet volgen.