Archief
WOS

Het Hele Westland voortaan kleiner én dikker

Taart, slingers en ballonnen woensdag op de redactie van weekblad Het Hele Westland in Naaldwijk.

Als een van de laatste kranten in Nederland is Het Hele Westland deze week overgestapt op tabloidformaat (A3). Een grote verandering voor de adverteerders, journalisten en niet in de laatste plaats: voor de lezer.

Eind vorig jaar is besloten over te stappen op het kleinere formaat, omdat daar steeds meer vraag naar kwam. Het is niet alleen praktischer voor de lezer, maar biedt ook adverteerders meer mogelijkheden.

Niet alleen het formaat is anders, ook de opmaak en de inhoud van het huis-aan-huisblad zijn vernieuwd. Verder is er gekozen voor een nieuw logo en legt hoofdredacteur René de Hoog op de voorpagina uit wat er veranderd is.

Goed gelezen rubrieken als Pijlers van de Samenleving, Blik op de Tuin en 'Uit de raad' blijven behouden. Wel heeft columnist Mart van der Sar na zes jaar zijn plek afgestaan. Hij wordt opgevolgd door de Westlandse advocaat Jeanin Bouwman-Treffers. Verder krijgen fietsburgemeester Marja van der Ende en Jongerenraad Westland-voorzitter Emma Boellaard een rubriek.

Het Hele Westland verschijnt in een oplage van 47.000 exemplaren en wordt altijd op woensdag of donderdag bezorgd.

Rick de Vroom vertelt over de tabloid én de toekomst van de kran bij Maarten in de Middag