Archief
Gemeente Westland

Gemeente Westland

Westlandse sporttalentprijs wordt vernoemd naar Lara van Ruijven

De jaarlijkse prijs voor het beste sporttalent in de gemeente Westland heet voortaan de 'Lara van Ruijven talentprijs'.

De gemeente biedt hiermee een blijvend eerbetoon aan de vorig jaar overleden topsporter Lara van Ruijven en haar indrukwekkende shorttrackcarrière. Na tal van successen op nationaal en internationaal niveau werd Naaldwijkse Lara begin 2019 de eerste Nederlandse wereldkampioene shorttrack op de 500 meter.

"Met haar imposante sportprestaties en doorzettingsvermogen is Lara van Ruijven een groot voorbeeld voor de Westlandse jeugd en jonge sporttalenten", aldus de gemeente.
Lara overleed op 10 juli 2020 op 27-jarige leeftijd. Begin dat jaar was zij in WestlandTheater De Naald nog uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar 2019.

De familie en andere nabestaanden van Lara van Ruijven omarmen dit initiatief en hebben aangegeven graag de eerste naar haar vernoemde talentprijs te willen uitreiken.
Bij de prijs hoort ook een geldbedrag van 1.000 euro, te besteden aan trainingsfaciliteiten en/of materialen. Dit geldbedrag wordt jaarlijks beschikbaar gesteld door Filiorum Future in samenwerking met Topsport Westland.

Sportgala afgelast
Door de coronacrisis zijn afgelopen jaar tal van competities niet afgerond en vele (internationale) wedstrijden en toernooien niet georganiseerd. Daarom is er dit jaar geen Westlands Sportgala en dus ook geen uitreiking van de Westlandse sportprijzen.

Meer over de 'Lara van Ruijven talentprijs' is vanaf donderdagavond te zien in het WOS-programma ‘Westlandse Sportprijzen’, te beginnen na het nieuws van 19.00 uur.

Sportverslaggever Stefan van Eijk vertelt meer over de hernoemde prijs