Archief
WOS - Albert Tieken

WOS - Albert Tieken

Route langs ondernemers in coronatijd: 'lekker bijkletsen'

Genieten van de buitenlucht én ondernemers een steuntje in de rug geven. Dat was dit weekend mogelijk in Westland.

Even lekker de benen strekken of vooruit geduwd worden in een rolstoel, en ondertussen ondernemers spekken. Met 100 deelnemers per tocht langs horecazaken waren de wandelingen uitverkocht. Om alles coronaveilig te houden mochten deelnemers zelf de volgorde van deelnemende ondernemers kiezen.

Gisteren konden fanatiekelingen terecht in Naaldwijk en 's-Gravenzande, vandaag doet alleen Naaldwijk nog mee. Die route begint bij lunchroom Het Tramhuisje en gaat langs een andere lunchroom, een café, een restaurant en een speciaalzaak. "Zo ben je lekker bezig", vertelt een van de wandelaars. "En even bijkletsen, dat was te lang geleden", zegt haar wandelmaatje.

De wandelingen zijn georganiseerd door platform Support Your Locals Westland. "Op iedere locatie krijg je wat lekkers te eten en te drinken", weet organisator Marco Schregardus. "Alles is coronaproof en buiten."

Komend weekend kun je nog een keer op pad. Dan voor een 5 kilometer lange route in Wateringen. Ook wordt nagedacht over een aantal wandelingen in het paasweekend.