Archief

Voorzitter Olympus '70 over gevolgen coronatijd: Financieel valt het gelukkig mee

De coronacrisis heeft op financieel vlak geen grote schade toebedeeld aan atletiekvereniging Olympus '70 in Naaldwijk.

Deze week is het precies een jaar geleden dat Nederland voor de eerste keer 'op slot' ging vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ook sportverenigingen moesten dicht. Alleen in de zomermaanden waren er mogelijkheden om 'normaal' te sporten. De inkomsten namen af, terwijl de kosten wel doorliepen.

"We keken vorig jaar heel somber naar de financiën", herinnert voorzitter Tonni van der Marel zich in het WOS-programma Westlandse Sportprijzen. "Alle wedstrijden vallen uit, waardoor je minder inkomsten hebt. De kantine was dicht, dat levert ook veel minder op. Maar gelukkig zijn onze sponsoren ons trouw gebleven, dat zie je ook aan de vlaggen langs de baan."

"We hebben ook steun gehad van de gemeenten en de rijksoverheid. We hebben als verenigingen subsidie gekregen, net als de stichting die de baan verhuurt. Daardoor hoeven wij minder huur te betalen en vallen de financiën gelukkig mee. Het is niet het grote gat waarvoor ik heb gevreesd."

Door de coronacrisis konden veel leden niet trainen. Olympus '70 wil daarom wat terugdoen. "We zijn aan het kijken of we de leden iets van de contributie kunnen teruggeven voor de gemiste trainingen", aldus Van der Marel.

Westlandse Sportprijzen

Door de uitbraak van het coronavirus zijn er in 2020 maar weinig sportprestaties geleverd. De gemeente Westland besloot daarom om geen Westlandse Sportprijzen uit te reiken. Wel krijgt de sport in Westland de komende weken wat extra aandacht.

In het WOS-programma Westlandse Sportprijzen blikt presentator Stefan van Eijk in drie afleveringen met sporters en bestuurders terug op het coronajaar 2020, maar wordt ook vooruit gekeken naar 2021. Deze week is hij bij SV Honselersdijk, waar hij spreekt met voetbalster Nadine Noordam. Ook videobelt hij vanuit de Honselse kantine met handbalkeepster Rinka Duijndam. Voorzitter Edwin Zuidgeest gaat daarnaast bij Olympus '70 in gesprek met sporttalent Ruben Rolvink en voorzitter Tonni van der Marel. Ook komt Golfclub Westland aan bod.

Westlandse Sportprijzen is op donderdag vanaf 19.15 elk half uur te zien bij de WOS. Het programma is ook te bekijken op Uitzending Gemist.