Archief
Archief WOS

Archief WOS

OM eist twee jaar cel tegen derde overvaller Kruidvat Monster

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat ook de derde overvaller op de Kruidvat in Monster twee jaar de cel in.

De officier van justitie in Den Haag eiste vandaag een celstraf van 30 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, tegen de 24-jarige man uit Montfoort. Dat is evenveel als de straf die de twee andere overvallers afgelopen oktober opgelegd kregen door de rechtbank.

De drogisterij aan de Zeestraat in Monster werd in de vroege ochtend van 30 maart 2020, inmiddels dus bijna een jaar geleden, bruut overvallen door twee mannen met messen en gezichtsbedekking. Zij kwamen rond 07.00 uur binnenvallen, bedreigden de twee medewerksters met een mes en lieten hen vervolgens vastgebonden achter. Er werd 1.700 euro meegenomen.
De mannen ontkwamen met een vluchtauto, bestuurd door een chauffeur die getrouwd bleek met een andere medewerkster van dit Kruidvat-filiaal. Waarschijnlijk wisten de overvallers via haar dat twee medewerkers die ochtend extra vroeg aan het werk gingen.

De verdachte heeft verklaard dat hij een van de overvallers was. Hij probeerde in de winkel de camera's af te plakken. De man uit Montfoort stond nu apart terecht, omdat hij pas in oktober werd aangehouden, vlak na de zitting tegen de andere twee verdachten.
De vrouw van de chauffeur zit overigens nog vast, zij moet zich op een later moment verantwoorden.

Categorieen:
Nieuws 112 Monster Westland