Archief
WOS

WOS

Gele bus van Vitis Welzijn omgetoverd tot 'stembus'

De oude gele schoolbus van Vitis Welzijn is deze week omgetoverd tot 'stembus'.

De bus wordt normaalgesproken ingezet als mobiel jongerencentrum. Zaterdag, maandag en dinsdag heeft hij even een andere functie: jongeren informeren en aansporen om te gaan stemmen. Je kunt de bus deze week in verschillende kernen van Westland tegenkomen.

Samen met Jongerenraad Westland proberen de jongerenwerkers van Vitis het belang van stemmen duidelijk te maken. "In mijn werk zie je wel vaak dat jongeren klagen. En nu is de kans om er zelf iets aan te doen", vertelt jongerenwerker Ali el Mokaddem. De actie is trouwens niet alleen gericht op jongeren die woensdag al mogen stemmen. "We spreken ook zeventienjarigen aan die volgend jaar bij de gemeentelijke verkiezingen mogen stemmen", vertelt hij.

Ook de jongerenraad vindt het heel belangrijk dat jonge mensen hun stem laten horen. "Omdat jongeren op dit moment niet genoeg gerepresenteerd worden in de Tweede Kamer", zegt raadslid Bram Geurds. "Het maakt mij niet uit op wie je stemt, als je maar stemt. Zodat jouw mening beter vertegenwoordigd wordt in de Tweede Kamer."

In de 'stembus' kan trouwens niet worden gestemd aankomende woensdag. Zowel de jongerenraad als Vitis Welzijn hopen dat die mogelijkheid er volgend jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen wel is.

Ali el Mokaddem vertelt hoe de dag in de bus is verlopen op de eerste stemdag

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland