Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Schade aan vaccinatietent door harde wind, gevel van flat losgewaaid

De harde wind leidt op een aantal plaatsen in de regio tot overlast.

Zo is er schade ontstaan aan de GGD-vaccinatietent bij winkelcentrum Koningshoek in Maassluis. Door de wind is een deel van het doek gescheurd. Een deel van het omliggende parkeerterrein is ontruimd, om meer schade te voorkomen. Bij het opengescheurde gedeelte is de boel gestut. Overigens is de vaccinatiehal nog niet in gebruik genomen.

Aanvulling 14.20 uur:
De GGD-teststraat aan de Laan van de Glazen Stad is tot zeker 15.00 uur gesloten. Ook de locaties Bronovo (Den Haag) en Nootdorp kunnen door de harde wind nog niet open. Wie tot 15.00 uur een afspraak had staan, kan met de GGD bellen voor een nieuwe tijd. De testafspraken vanaf 15.00 uur gaan vooralsnog wel door.

De harde wind maakt het niet mogelijk om bruggen in Maassluis te openen. De beroepsvaart is hierover geïnformeerd.

Aan het Dennendal in Maassluis zijn gevelplaten van een flatgebouw gewaaid. De brandweer is aanwezig om de rommel op te ruimen. Ook hebben zij een vleermuis gered, die achter de gevelplaten verbleef.

Tekst gaat verder onder de video.

In 's-Gravenzande was de wind krachtig genoeg om een raam uit een woning aan het Vaartplein te blazen. De ruit kwam precies op een paaltje terecht. In Maasdijk is een boom omgewaaid.

Het blijft tot zeker de tweede helft van de middag onstuimig. Er komen windstoten voor tot 110 kilometer per uur. Ook is er kans op hagel en onweer.

Regio 15

Jan van Dam uit Maasdijk