Archief
WOS

WOS

Mogelijk tot 1 juli geen nieuwe laadpalen in Maassluis

Er worden tot 1 juli mogelijk geen nieuwe openbare laadpalen voor elektrische auto's geplaatst in Maassluis. Dat heeft wethouder Fred Voskamp laten weten aan de gemeenteraad.

De VVD stelde tijdens de raadsvergadering vragen, omdat een aanvraag doen via de website openbaarladen.nl opeens niet meer mogelijk was.

Eind vorig jaar is Maassluis, samen met onder andere buurgemeenten Westland, Midden-Delfland en Rotterdam, een aanbesteding gestart voor een nieuwe aanbieder van laadpalen. Het contract met die partij moet op 1 juli ingaan. Vooruitlopend op de uitkomst van die aanbesteding heeft Allego, het bedrijf dat de palen de afgelopen jaren neerzette, besloten geen nieuwe laadpalen te plaatsen in de stad.

"Er zijn op dit moment zeven aanvragen afgerond, die palen moeten worden neergezet, en vijf aanvragen zijn nog in behandeling", aldus Voskamp. De wethouder gaat kijken of Allego die laadpalen alsnog wil gaan plaatsen. "Als dat niet lukt, dan zorgen we dat het zodanig voorbereid is zodat we deze twaalf laadpalen alsnog direct kunnen aanleggen in de nieuwe concessie."

De wethouder benadrukte overigens dat er op dit moment voldoende laadpalen aanwezig zijn in Maassluis om te voldoen aan de behoefte van elektrische rijders.

Het stoppen met plaatsen speelt overigens alleen in Maassluis. Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland werken met een andere aanbieder van laadpalen, namelijk Engie.

Categorieen:
Nieuws Duurzaam Maassluis