Archief
HET Architecten

Fracties vol vragen over afwijzen Heuls bouwplan

Drie fracties uit de Westlandse gemeenteraad hebben bij B en W vragen ingediend over een nieuwbouwplan in Kwintsheul.

De WOS berichtte vrijdag dat de gemeente Westland het plan voor 29 appartementen op de zogeheten Verkade-locatie te massaal vindt en tevens dat het niet voldoet aan de gemeentelijke Woonvisie.

De eerste fractie die zich tot het college richtte, was die van D66. Deze is het eens met het burgerinitiatief De Heulse Aanpak dat woningbouw, en dan met name appartementen, op de locatie van Verkade noodzakelijk is voor de doorstroming en voor het leefbaar houden van Kwintsheul. “Wordt er bij het beoordelen van een bouwplan aan de hand van de Woonvisie alleen gekeken naar het enkele bouwplan of wordt het bouwplan beoordeeld in het grotere geheel van een dorp of wijk?”, vraagt D66.
Ook wil de fractie weten wat het stedenbouwkundige verschil is tussen dit bouwplan aan de Heulse Kerkstraat en de actuele bouwplannen aan de Dijkweg in Naaldwijk en aan de Kerklaan in Wateringen.

Vandaag kwam de PvdA-fractie met enkele aanvullende vragen. Deze partij wil niet alleen weten waarom het verzoek tot intrekking van de vergunningaanvraag is gedaan, maar onder meer ook hoeveel procent van het bouwvlak de ontwikkelaar wilde bebouwen.

Westland Verstandig heeft nu eveneens vragen ingediend. "In dit bouwplan worden allerlei eisen gesteld over de plint etc., terwijl dat in het recente bouwplan wat uw college helemaal omhelsde aan de Dijkweg, blijkbaar wel een acceptabele invalshoek was", stelt Westland Verstandig. De fractie wil in elk geval weten, op welke wijze dit bouwplan in Kwintsheul alsnog kan worden vlot getrokken.