Archief

Volgende week meer klanten in grotere winkels

Er mogen vanaf 16 maart wat meer mensen tegelijkertijd in grotere winkels aanwezig zijn.

Dat heeft premier Mark Rutte vanavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen. Voor kleinere winkels (tot 50 vierkante meter) blijft een maximum van 2 klanten per verdieping gelden. Voor grotere winkels komt er een verruiming. Daar geldt vanaf 16 maart als norm: 1 klant per 25 vierkante meter. Wel geldt er ook bij heel grote winkels een maximum van 50 klanten tegelijk in de zaak. Er moet uiterlijk vier uur vooraf met de klant een afspraak zijn gemaakt voor een tijdvak van 10 minuten.

Het aantal bezoekers dat iemand in een verpleeghuis mag ontvangen gaat in beginsel van één naar twee per dag. Voorwaarde is wel dat alle bewoners en medewerkers van de instelling volledig zijn gevaccineerd.

Buitensporten
Ook wordt het buitensporten weer iets verder verruimd, mede ter bestrijding van de coronakilo's. Sporters boven de 27 jaar mogen vanaf 16 maart met z’n vieren sporten, als daarbij de anderhalvemeter-regel in acht worden genomen.

Zwemles
Kinderen tot en met 12 jaar mogen weer zwemles krijgen en ook zwemexamen doen. Wel moeten de ouders buiten wachten bij de les en mag er geen gebruik van douches worden gemaakt.

De avondklok blijft zeker tot en met 30 maart van kracht.