Archief
WOS

WOS

Einde aan Tupperwareverkoop in Nederland, Honselse verkoopster baalt

De Tupperwareverkoop in Nederland is sinds afgelopen maandag stopgezet. Dat betekent geen party's meer en ook geen kraampjes op de braderie.

De Honselse Silvia Smit, die de producten al achttien jaar verkoopt, baalt enorm als ze het nieuws een week geleden hoort. "De grond viel onder m'n voeten vandaan. Ik had echt zoiets van: 'dit kan niet!'" Toch was het zo. "Een goede reden hebben we eigenlijk niet gekregen, alleen zeggen ze dat het niet genoeg groeiproces opleverde."

Toch had Smit liever gezien dat het Amerikaanse moederbedrijf had gewacht tot na de coronacrisis. "Want veel mensen durfden niet te komen vanwege corona", merkt ze op. "Dat zeggen ze dan aan de telefoon en dan zeg ik, ja nu ben je te laat." Klanten moeten nu naar Duitsland of België voor hun Tupperware. "En dat wordt nog wel een ding, want daar moet je meer verzendkosten bij betalen."

In haar garage in Honselersdijk heeft de verkoopster nog veel producten staan. Wat ze ermee gaat doen? Dat heeft ze in alle hectiek nog niet kunnen beslissen. "Online veilingen met producten die niet in de catalogus staan deed ik al in coronatijd, daar blijf ik nog mee doorgaan. Misschien dat ik ook een keer een uitverkoopparty doe, ik weet het nog niet."

Smit zag de stop niet aankomen, omdat zij zelf nog altijd voldoende aanwas van klanten heeft. En dat klantcontact gaat ze nog wel het meeste missen nu ze na zo veel jaar moet stoppen met haar hobby. "Ik ben echt een gezelschapsdier. Ik kom heel veel mensen tegen die zeggen: 'oh, ik ben wel eens bij je geweest'. Dan zeg ik ja dat kan best, maar ik zie 1.000 tot 1.500 mensen per jaar. Ik ken ze niet bij naam, ik ken ze per gezicht en dat ga ik wel heel erg missen."