Archief
WOS

WOS

Winkelen op afspraak: 'Bereken het aantal klanten per vierkante meter'

Winkels mogen op afspraak weer open. En daar zitten strikte voorwaarden aan verbonden, zo mogen er maar twee klanten per keer naar binnen.

De versoepeling geldt voor zowel een winkel van 40 vierkante meter als een van 5.000 vierkante meter. Winkels bij Woonboulevard Naaldwijk zijn blij met de versoepelingen, maar vinden ook dat zij veel meer klanten veilig kunnen toelaten. "Je moet eigenlijk het aantal klanten berekenen per vierkante meter. Op afspraak is dat helemaal goed te doen. Het zou van ons echt iets ruimer mogen", vertelt Raymond Vink van beddenwinkel Auping.

Ook de naastgelegen interieurzaak Troost heeft voldoende ruimte om meer klanten te verwelkomen. "We hebben 1.500 vierkante meter en twee verdiepingen. We kunnen klanten op veilige afstand helpen", legt winkelmedewerker Heleen van Laar uit. "De ruimte is er echt voor geschikt."

Marlou Deurlo-Lancée, eigenaresse van Ladela Wonen, heeft ondanks de strenge voorwaarden zin om weer klanten te ontvangen. "We zijn superblij dat we weer open mogen. Maar ik denk zeker dat je hier ook veilig kan winkelen met meer klanten. Je ziet bij de slager om de hoek ook meer klanten en daar zijn ook geen grote besmettingen. We kunnen in onze winkel goed afstand houden", aldus Deurloo-Lancée.