Archief
WOS

WOS

Twee jaar cel voor helper overvallers geldloper Honselersdijk

De Haagse rechtbank veroordeelt Muhammed Y. (25) uit Den Haag tot twee jaar cel vanwege medeplichtigheid aan een overval op een geldloper in Honselersdijk in september 2019. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Het slachtoffer werd in de Albert Heijn beroofd van geldcassettes waarin 144.000 euro zat. De man uit Den Haag hielp de overvallers weg te komen uit Honselersdijk. Het Openbaar Ministerie had drie jaar cel tegen de man geëist.

De geldloper werd door twee mannen met een vuurwapen beroofd van de geldcassettes. Ze sprongen in een zwarte Seat Leon, waarin in ieder geval één handlanger zat. De Seat werd vlak na de overval in brand gestoken, op de Gantellaan in Honselersdijk. De overvallers zouden daar in een Dacia Dokker zijn gestapt, en wisten zo te ontkomen aan de politie.

De rechtbank vindt bewezen dat Y. de Dacia Dokker heeft gehuurd via een ander persoon. Hij heeft volgens de rechtbank de bestelauto ook bestuurd. Bovendien zou hij hebben gezorgd voor de brandstof waarmee de Seat in brand werd gezet. Op de dop van het flesje waarin de vloeistof zat, vonden agenten het DNA van Y. 'De verdachte heeft deelgenomen aan de planning en voorbereiding van de overval en de vlucht daarna', meent de rechtbank. Daarmee heeft hij 'een substantiële en wezenlijke bijdrage' geleverd aan de overval.

'Niets mee te maken'

De Hagenaar verklaarde twee weken geleden tijdens de zitting bij de rechtbank dat hij niets te maken had met de overval. De door hem gehuurde witte bestelbus zou op het moment van de beroving van de geldloper elders zijn geweest. Dat verhaal klopt volgens de rechtbank niet. Andere verdachten van de overval zijn nog niet voor de rechter gebracht.

De politie deed bij de Hagenaar een inval, en vond in de schuurtje bij zijn woning ook nog plakken cocaïne en versnijdmiddelen. De rechtbank vindt niet bewezen dat de drugs van hem waren.

https://www.omroepwest.nl/nieuws/4366771/Twee-jaar-cel-voor-helper-van-overvallers-geldloper-Honselersdijk​​​