Archief
Signbiblio

Signbiblio

Tegemoetkoming woonlasten economische coronaslachtoffers

Wie economisch is geraakt door de coronacrisis en daardoor problemen heeft met het ophoesten van alle woonkosten, kan een beroep doen op de TONK.

De coronacrisis hakt er ook economisch in. Grote groepen mensen zien hun inkomsten behoorlijk slinken als gevolg van de coronacrisis. De voorbeelden zijn legio. Niet alleen ondernemers in bijvoorbeeld de evenementenbranche, het toerisme of de horeca hebben het moeilijk. Werknemers in deze sectoren verliezen hun baan. Flexwerkers zien hun inkomsten dalen. De vaste lasten nemen niet af.

Woonkosten vormen een grote kostenpost. Wie deze als gevolg van de coronacrisis niet of ternauwernood meer kan betalen, kan vanaf 1 maart een beroep doen op de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten, ofwel de TONK.

Aanvragen

Deze overheidssteun is bedoeld om gedupeerden te helpen bij het betalen van bijvoorbeeld de huur, hypotheek of gemeentelijke belastingen. Ook woonkosten als elektriciteit vallen onder de TONK. De regeling is zes maanden geldig. Gemeenten voeren de regeling uit. Wie niet precies weet of hij aanspraak kan maken op deze nieuwe regeling, kan voor informatie contact opnemen met de gemeente Westland.

Gemeenten moeten ook bepalen wie wel en niet aanmerking komen. Wie nog voldoende spaargeld heeft bijvoorbeeld, komt niet in aanmerking voor de regeling. Maar de waarde van een woning of onderneming bijvoorbeeld, wordt niet meegerekend.

Categorieen:
Nieuws Economie Westland