Archief
TV Rijnmond

TV Rijnmond

Gloednieuwe Equestrum Campus voor hoger niveau paardensport: 'Iedereen met ambitie kan hier straks terecht'

In Midden-Delfland moet in de zomer van volgend jaar de Equestrum Campus verrijzen.

Dit trainingscentrum voor de paardensport moet het niveau van de hippische sport in de regio naar een hoger niveau tillen. Dit meldt onze mediapartner Rijnmond.

"We hebben hier straks een trainingscentrum waar elke liefhebber van de paardensport terecht kan voor zijn trainingen", legt Peter Blangé van Rotterdam Topsport uit, één van de partners die de campus mogelijk maakt. "Ook kan ieder talent hier straks verder werken aan het verder ontwikkelen van zijn of haar talent."

'Ontzettend belangrijk'

Jan de Mooij, die ook jarenlang voorzitter was van het internationale spring- en dressuurevenement CHIO, is de voorzitter van het gloednieuwe Equestrum. Hij zegt dat het belang en ook de potentie van deze nieuwe campus niet is te onderschatten: "De paardensport is internationaal zeer groot en is ook één van onze grootste exportproducten. Wereldwijd gaat het om een omzet van 300 miljard euro bijna één op de tien mensen wordt wereldwijd bereikt via de paardensport."

Buiten het feit dat de topsport een grote rol krijgt, speelt ook het onderwijzende aspect een aanzienlijke rol. Zo is de Lentiz Onderwijsgroep één van de partners in de campus. Lentiz gaat al hun opleidingen voor de paardensport verder professionaliseren en onderbrengen op de campus. "Samen met deskundigen uit het wereldje wordt dan wel streng gekeken naar de toelatingen", zegt Gert Kant van de Lentiz Onderwijsgroep.

"Over vijf of tien jaar kan het zomaar zijn dat we een ruiter of amazone vanuit dit programma naar de Olympische Spelen zien gaan", besluit Blangé. "En daar word ik dan echt intens gelukkig van als wij daar als Metropoolregio een steentje aan bij kunnen dragen."

Voorzitter van de campus Jan de Mooij vertelt waarom Den Hoorn de perfecte locatie is