Archief
WOS

Burgemeester Arends: 'Kán terras niet toestaan'

Burgemeester Bouke Arends van Westland heeft geen middelen om horecaterrassen toe te staan.

Dat zei hij donderdagmiddag in gesprek met Ronald van Gaalen, de voorzitter van de Westlandse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

De burgemeester heeft geregeld overleg met collega's van de Veiligheidsregio Haaglanden, maar meer dan dat is eigenlijk niet mogelijk. Een bittere pil voor Van Gaalen, die zijn achterban graag ander nieuws wil brengen.

De Westlandse horecavoorzitter heeft met afgrijzen gekeken naar beelden van het Vondelpark in Amsterdam woensdagavond. Daar waren duizenden mensen aanwezig en werden de coronamaatregelen massaal genegeerd. Aanwezigen hielden onvoldoende afstand, genoten van sterke drank en lurkten aan lachgasballonnen. Tijdens de ontruiming zijn agenten bekogeld met flesjes, weet stadszender AT5. Volgens Van Gaalen is een terras veel veiliger dan zo'n massabijeenkomst.

Onder horecaondernemers in Westland heerst onrust, weet Van Gaalen. Café- en restauranteigenaren willen het liefst vandaag nog het terras buiten zetten, maar dat mag niet. Of horeca-ondernemers in Westland concrete plannen hebben voor het openzetten van een terras, is onduidelijk. De gemeente Westland zal handhavend optreden met waarschuwingen en boetes.

Ronald van Gaalen over het gesprek met de burgemeester:

Categorieen:
Nieuws Economie Westland