Archief
WOS

WOS

Mbo-studenten weer één dag per week naar school

Mbo-studenten mogen weer één dag in de week naar school, heeft het kabinet gisteren bekend gemaakt in de persconferentie. Voor MBO Westland betekent dit niet dat alle roosters ineens worden omgegooid.

De gedeeltelijke heropening van Mbo-scholen brengt voor MBO Westland maandag geen drastische veranderingen met zich mee. "Voor sommige leerlingen gaat er sowieso niet zoveel veranderen", geeft directeur Atie de Gier aan. "Een deel van de leerlingen had al een paar dagdelen praktijkles op school, anderen hadden lessen om achterstand in te halen. Voor leerlingen die in de examenperiode zitten of stage lopen, gaan we de roosters niet ineens omgooien."

Volgens De Gier is het belangrijk dat eerst prioriteiten worden gesteld. Zo komt er voorrang voor leerlingen die in hun examenvoorbereiding zitten, of die achterstanden moeten inhalen. Ook komt er iets meer ruimte om vakken die online werden gegeven, nu fysiek te geven. "Maar, we willen daarbij alle richtlijnen van het RIVM volgen. Om anderhalve meter afstand te houden, kunnen maximaal vijftien leerlingen in een lokaal, dus groepen moeten worden opgesplitst. Ik heb daar genoeg lokalen voor, maar niet genoeg docenten."

Het schoolbestuur heeft de komende dagen nog een flinke puzzel te leggen. Duidelijk is dat studenten zoveel mogelijk in dagdelen les krijgen. Lunchen op de Horti Campus zit er voor de leerlingen niet in. "We hadden vóór de tweede lockdown extreem weinig besmettingen en dat willen we graag zo houden", licht de directrice toe. "We zijn nu aan het kijken wat de prioriteiten zijn, wat er nodig is en wat er kan."

Zodra er meer duidelijk is, worden de studenten geïnformeerd. "Dat is waarschijnlijk uiterlijk maandag."