Livestream NK Atletiek

Twee Westlandse records verbroken bij NK Atletiek indoor

Atleten Ruben Rolvink en Fleurine van Beek hebben tijdens de NK Atletiek indoor in Apeldoorn allebei een nieuw Westlands record neergezet.

De 18-jarige kogelstoter Rolvink, feitelijk nog een junior, mocht bij het kogelstoten lang hopen op een medaille. Hij verbeterde zich van 15,02 meter in zijn eerste poging naar 16,06 en 16,07. Daarmee stond hij na vier pogingen op de derde plek. De Naaldwijker werd bij de vijfde poging voorbijgestreefd door Bjorn van Kins met 16,93. Rolvink stootte zelf nog 16,10 meter, maar moest daarmee genoegen nemen met een plaats net naast het podium.

Het was voor Rolvink overigens de eerste keer dat hij met de zwaardere wedstrijdkogel van 7,25 kilo gooide. In zijn juniorentijd gebruikte hij een kogel van 6 kilo. Daarom mag hij spreken van een zeer verdienstelijke prestatie. Het oude Westlandse record van Jeroen Sanders uit 2007 (14.28 meter) is ruim verbeterd.

Van Beek

Bij het polsstokhoogspringen kwam Van Beek eenvoudig over de 3,01 en 3,21 meter. De Wateringse had daarna drie pogingen nodig voor 3,41 meter. Dat bleek haar limiet, 3,56 meter bleek niet haalbaar. Desondanks verbeterde ze het oude Westlandse record van 3,31 meter, dat sinds vorig jaar op haar naam stond, wel met 10 centimeter. Van Beek eindigde op de zesde plek.

Overige deelnemers

De overige deelnemers uit onze regio waren iets minder succesvol. De uit Den Hoorn afkomstige Tom de Gelder eindigde op de 1.500 meter op een knappe vijfde plaats. Hij kwam binnen na 3 minuten en 40 seconden, drie seconden langzamer dan winnaar Bram Anderiessen.

Anna Lusthof sloot het hink-stap-springen af met een beste sprong van 10,56 meter. De 16-jarige atlete van Olympus'70 eindigde daarmee op de achtste plek. Lusthof wist vrijdagavond pas dat ze mocht meedoen in Apeldoorn, omdat ze eerste reserve was en een andere atlete zich afmeldde.

Jaap van Zevenbergen uit Maassluis overleefde bij de 60 meter horden de series niet. Hij eindigde als tiende in het klassement.