Archief
Team Westland

Team Westland verrast kinderoncologen met cheque van ton

Team Westland dat met allerlei acties geld ophaalt voor kankerbestrijding heeft donderdag een cheque van een ton uitgereikt aan het Prinses Máxima Centrum.

De voorzitter van de goededoelencommissie van team Westland, Linda Zwinkels heeft donderdag een cheque ter waarde van 100.000 euro overhandigd aan kinderoncoloog Jasper van der Lugt. Hij is verbonden aan het Prinses Máxima Centrum, het kinderziekenhuis in Utrecht dat is gespecialiseerd in kinderoncologie. Samen met kinderoncoloog Friso Calkoen verricht Van der Lugt onderzoek naar een nieuwe aanpak van hersentumoren bij kinderen.

Hersentumoren bij kinderen worden nu bestreden met operaties gevolgd door bestraling of chemotherapie. Ondanks verbeterde technieken, blijft de overlevingskans van kinderen met een hersentumor achter bij andere vormen van kinderkanker. De artsen onderzoeken straks het gebruik van virussen bij de behandeling van hersentumoren.

Team Westland ondersteunt dit onderzoek met de opbrengst uit verschillende acties van 2020. De uitreiking van de cheque had donderdag plaats. "We wilden de uitreiking in december doen. Dat ging niet door. Het volgende moment zou komend najaar zijn. Maar dit onderzoek kan niet wachten'', laat Joyce van der Meer weten namens Team Westland.

Team Westand hoopt met het ondersteunen van dit project een bijdrage te leveren aan een hogere overlevingskans voor kinderen.

De Valentijnsactie van Team Westland van afgelopen weekeinde heeft 2892,50 opgebracht. Dit bedrag is niet verwerkt in de cheque voor het kinderziekenhuis, maar telt mee voor een nog vast te stellen goed doel.

Bob Knippenberg sprak erover bij Zo Weekend!

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland