Archief
WOS

WOS

Rinka Duijndam verlaat Borussia Dortmund voor Thüringer HC

Rinka Duijndam vertrekt na drie jaar bij handbalclub Borussia Dortmund.

De 23-jarige handbaldoelvrouw uit Wateringen maakt in de zomer de overstap naar Thüringer HC, dat eveneens uitkomt in de Duitse Bundesliga. Duijndam wordt de opvolgster van de vertrekkende Noorse international Marie Skurtveit Davidsen.

De Wateringse kan alvast terugkijken op een succesvolle periode in Dortmund. De geel-zwarten eindigden afgelopen seizoen bovenaan in de Bundesliga en ze mochten meedoen aan de Champions League. Dortmund staat ook nu op de eerste plek.

Duijndam keepte tot haar 16e bij Velo in Wateringen, waarna ze vertrok naar Quintus in Kwintsheul. De Westlandse is sinds 2016 actief in de Duitse competitie; eerst kwam zij uit voor HSG Bad Wildungen Vipers en later voor Borussia Dortmund. Duijndam heeft 36 interlands voor het Nederlandse team achter haar naam staan, voornamelijk als tweede doelvrouw. In 2019 werd ze met Oranje wereldkampioen.

Kelly Vollebregt en Tessa van Zijl
Eerder werd al duidelijk dat de eveneens Wateringse Kelly Vollebregt vertrekt bij Borussia Dortmund. Zij gaat aan de slag bij Odense in Denemarken. Tessa van Zijl uit Poeldijk, die vorig jaar de overstap naar Dortmund maakte, blijft voor zover bekend wel actief bij de landskampioen.