Archief
WOS

Honselse weerfotograaf: 'Foto's rond duizend keer op landelijke televisie gekomen'

Van dreigende wolkenluchten tot een kring om de zon. Weerfotograaf Janneke Middendorp ziet het meteen.

Weerfotografie zit de Honselse in het bloed. Wat tien jaar geleden begon met wat kiekjes van wolkenpartijen boven het Varend Corso, is uitgegroeid tot een hobby met heel veel voldoening. Bijna wekelijks ziet een miljoenenpubliek haar weerfoto's op RTL4.

Het weer kan elk moment omslaan en dat maakt het voor Middendorp extra uitdagend. "Het gaat voornamelijk om de lucht, maar die is geen dag hetzelfde. Dat is dus al een uitdaging." Dat haar weerfoto's al -tig keren waren te zien in een nieuwsuitzending van RTL, geeft een kick. "Ze komen ook op de website van Buienrader. Maar dat de foto's op televisie komen, dat geeft wel iets extra's. Mijn foto's zijn denk ik wel rond de duizend keer op de landelijke televisie gekomen", vertelt Middendorp.

Janneke Middendorp

Ruim 10 jaar en honderden foto's verder is de zwanenfoto een kiekje waar haar hart nog steeds sneller van gaat kloppen. "Het was echt een momentopname. Ik was aan het fietsen door de polders van Maasland en toen zag ik twee parende zwanen. Die koppen en halzen gingen tegen elkaar en dat maakte een perfect hart. Als je er dan net op dát moment bent, dan is je dag klaar", glundert Middendorp.

Zelf ook jouw weerfoto terugzien op WOS TV? Mail naar weerfoto@wos.nl!