Archief
WOS

Verbazing over langdurige leegstand De Hunselaer: 'Verhuur die woningen!'

Hoe kan het dat er nu tien sociale huurwoningen in De Hunselaer in Honselersdijk leegstaan?

Dat wil de bewonerscommissie van het wooncomplex weten. Jongeren, gezinnen en ouderen: alle doelgroepen schreeuwen om woningen. Ondertussen wordt een aantal woningen al meer dan twee jaar niet verhuurd. De bewoners begrijpen er niks van.

Theo Zuiderwijk heeft als voorzitter van de bewonerscommissie veel contact met woningcorporatie Vestia, de verhuurder van De Hunselaer. "Door omstandigheden komen er straks vier lege woningen bij", weet Zuiderwijk. "Straks staan er veertien woningen leeg."

Een deel van de leegstand is te verklaren: de buitenkant van het complex wordt vernieuwd en binnen worden badkamers en keukens van de woningen gerenoveerd. Twee huizen dienen daarom als toevluchtsoord voor bewoners die stof- of geluidsoverlast hebben als gevolg van de werkzaamheden. Alleen zijn die werkzaamheden binnen al zo goed als afgerond. "Ondertussen hadden ze al lang een deel van de huizen kunnen verhuren", aldus de voorzitter.

Reactie Vestia

Woningcorporatie Vestia weerspreekt de lezing van Theo Zuiderwijk. Volgens de organisatie zijn van de tien leegstaande woningen er negen in gebruik: zes als douchewoning, twee als logeerwoning en één als modelwoning. Daarnaast zijn werkzaamheden gepland in een aantal leegstaande woningen. De huidige lockdown speelt ook een rol: volgens Vestia is met het oog op corona voorzichtigheid geboden. Huizen staan langer leeg dan gebruikelijk voordat potentiële huurders er mogen kijken.