Archief

Westlands huisvuil weer opgehaald volgens afvalkalender

Huisvuil wordt in Westland vanaf maandag 15 februari weer volgens de afvalkalender opgehaald.

De afvalinzameling werd afgelopen week gehinderd door het winterweer, waardoor niet alle containers konden worden geleegd. Restafval kon bijvoorbeeld alleen worden opgehaald als de container langs een schone, gestrooide weg stond.

Er worden extra rondes gereden om het huisvuil alsnog op te halen. Wat betreft oud papier wordt de inzameling van maandag 8 februari ingehaald op maandag 15 februari. Die van dinsdag 9 februari op dinsdag 16 februari en de inzameling van donderdag 11 februari verschuift naar vrijdag 19 februari. Tenslotte wordt het oud papier dat vrijdag 12 februari zou worden opgehaald, op vrijdag 19 februari ingezameld.

Voor het restafval worden komende week extra rondes gereden in de buitengebieden, waar de vuilniswagens afgelopen week niet konden komen.
- De routes van maandag 8 februari in de buitengebieden wordt op donderdag 18 februari ingehaald.
- Buitengebied van ’s Gravenzande: de rit van dinsdag 9 februari wordt ingehaald op woensdag 17 februari.
- Buitengebied van Maasdijk: de rit van vrijdag 12 februari wordt ingehaald op woensdag 17 februari.
- Buitengebied van De Lier: de rit van woensdag 10 februari wordt ingehaald op vrijdag 19 februari.
- Buitengebied van De Lier: de rit van donderdag 11 februari wordt ingehaald op vrijdag 19 februari.

De inzameling van het gft-afval van maandag 8 februari kan niet meer worden ingehaald. Wie niet kan wachten op de volgende inzamelingsdag wordt gevraagd de gft naar de milieustraat te brengen.

Maassluis

Stadsbedrijf Maasluis haalt volgende week het huishoudelijk afval op volgens het normale schema. Dit betekent dat op maandag 15, dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 februari restafval (onder meer uit de grijze minicontainers) wordt opgehaald. Vanaf dinsdag 16 februari rijden de medewerkers van het Stadsbedrijf ook weer hun rondes voor het ophalen van bedrijfsafval. Vanaf woensdag 17 februari wordt ook het grofvuil weer opgehaald bij de bewoners die daarvoor een afspraak hebben gemaakt.