Archief
Google Streetview

Google Streetview

Westlandse flitspalen gingen in 2020 124.000 keer af

Opnieuw zijn minder boetes voor snelheidsoverschrijdingen en rijden door rood licht uitgeschreven in onze regio.

De flitspalen in onze regio gingen in 2020 ruim 124.000 keer af tegen iets meer dan 150.000 keer in 2019. De afname van het aantal verkeersovertredingen zal mede zijn te verklaren door de uitbraak van het coronavirus. Werkenden werden aangespoord zoveel mogelijk thuis te werken, waardoor de auto minder vaak de weg op ging.

Net als in eerdere jaren leverden de flitspalen op de Wippolderlaan bij Wateringen het meeste geld op voor de Schatkist. Met bijna 37.000 flitsen is de paal in de middenberm van de kruising Wippolderlaan-Westlandroute (verkeer vanuit Den Haag naar de A4) recordhouder. De flitskast aan de overkant bij de Westlandroute was goed voor ruim 22.500 boetes.

Bovenstaande grafiek is alleen te zien op onze website. Gebruikers van de app kunnen alle cijfers voor onze regio bekijken door HIER te klikken.

Ook op de Monsterseweg in 's-Gravenzande is het regelmatig raak. Ruim 13.500 automobilisten reden daar te hard en kregen een blauwe brief op de mat. Het minste werd er geflitst door de twee palen op de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk.

De best scorende paal van de provincie Zuid-Holland én Nederland staat overigens in Waddinxveen. Die flitste meer dan 37.000 keer. Die paal ging vorig jaar 'slechts' iets minder dan 25.000 keer af.

Categorieen:
Nieuws 112 Westland