Archief

Niet-essentiële winkels open

Niet-essentiële winkels zijn vandaag voor het eerst opengegaan via click en collect. In De Lier zijn ondernemers enthousiast, blijkt uit een rondgang van de WOS.

Zogenaamde niet-essentiële winkels mochten vandaag via click en collect hun deuren weer openen. Klanten moeten tenminste vier uur van tevoren doorgeven welke producten zij willen kopen. De winkelier zet deze klaar en de klant haalt de bestelling vervolgens buiten bij de winkel op.

Veel ondernemers noemen het systeem geen echte oplossing. Zij zijn sinds halverwege december gesloten en willen graag weer normaal open gaan. Maar in De Lier blijken de meeste ondernemers enthousiast over de semi-heropening, zo blijkt uit een rondgang van de WOS door het dorp. De Lierse winkeliers verwachten een verschuiving van webshopklanten naar het click en collectsysteem.

Kritiek klinkt er ook: Klanten die eerst etalageshoppen om daarna hun bestelling te plaatsen en na vier uur weer langskomen, vindt een van de ondernemers met het oog op corona-verspreiding nadeliger. Dat neemt niet weg dat de winkeliers blij zijn weer klanten te kunnen zien. Zij verwachten een goede toeloop, van voornamelijk mensen uit het dorp.

Categorieen:
Nieuws De Lier Westland