Archief
archief WOS

archief WOS

Maassluizer aangehouden voor mishandeling agent

De politie heeft gisteren een 28-jarige Maassluizer in zijn woning aangehouden, omdat hij in september vorig jaar een agent in zijn gezicht had geslagen.

Het voorval gebeurde op 10 september in Gorichem. De agent was in burger en maakte in zijn vrije tijd een wandeling door de stad. Daarbij zag hij twee mannen die zich verdacht gedroegen. Zij keken voortdurend om zich heen en toonden bovenmatig veel interesse in de woningen.

Niet veel later zag de agent een van de twee in de tuin bij een huis rondsluipen. Toen de agent kenbaar maakte dat hij van de politie is en de verdachte om opheldering wilde vragen, kreeg hij een flinke klap in zijn gezicht. De verdachte ging er vandoor. Een getuige zag hem wegrennen en nam foto’s. Deze foto's werden getoond in de tv-programma's Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond. De man werd herkend.

De aanhouding is moeizaam verlopen. De verdachte weigerde aanvankelijk open te doen toen de politie aanbelde. Pas toen een van de agenten het slot wilde uitboren, liet hij de politiemannen binnen. De Maassluizer zit nu vast op het politiebureau in Dordrecht op verdenking van mishandeling van een ambtenaar en poging woninginbraak.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis