Archief
WOS

WOS

Historische boerderij wordt 'Buijtenplaets Vlietwoning' met bescheiden horeca

Boerderij De Vlietwoning, aan de voet van fietsviaduct De Snelbinder in Naaldwijk, wordt 'Buijtenplaets Vlietwoning' met horecazaak 'De Hooimeid' in de hooischuur.

Dat zegt Jan van Leeuwen, voorzitter van de vereniging Buijtenplaets Vlietwoning, op vragen van de WOS. Van Leeuwen verwacht dat de horecazaak in april open kan, als de coronamaatregelen dat toelaten. Er is een exploitant, de vergunning is aangevraagd en de verbouwing is aan de gang.
De Buijtenplaets begint op bescheiden schaal. Het gaat in eerste instantie om een plek waar wandelaars en fietsers terecht kunnen voor een broodje en een glaasje fris in 'De Hooimeid'. Het plan er bruiloften en partijen te laten plaatsvinden, is op de lange baan geschoven.

"We zijn een punt in het fietsknooppuntenplan. Daarom willen wij kleine horeca. Dat is ook leuk voor wandelaars'', aldus Van Leeuwen, die uitkijkt naar het moment van de opening.

De Vlietwoning werd in 2009 door een felle brand in de as gelegd. Restauratie van het monumentale pand heeft heel wat voeten in de aarde gehad. De boerderij wordt in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Voorheen was het Westlands Schaatsmuseum in de boerderij gevestigd.