Archief
112 Midden-Delfland

112 Midden-Delfland

Maassluis: Bijna 5.500 euro schade tijdens jaarwisseling

Tijdens de afgelopen jaarwisseling hebben vandalen voor 5.489 euro schade aangebracht aan gemeentelijke eigendommen.

Dat schrijft burgemeester Edo Haan in een brief aan de gemeenteraad. Het totale schadebedrag is een lager dan vorig jaar, toen ging het om een bedrag van 6.685 euro.

Er is onder andere schade aangebracht aan een dertigtal prullenbakken en twee verkeersborden (samen goed voor 3.975 euro). De prullenbakken werden dit jaar niet weggehaald omdat er vanwege de coronapandemie een vuurwerkverbod was afgekondigd. Desondanks werden er dus wel afvalbakken opgeblazen. Het overige deel van het schadebedrag (1.514 euro) bedraagt schade aan gemeentelijke gebouwen, zoals scholen.

Naast een vuurwerkverbod had de regering ook een verbod op grote bijeenkomsten afgekondigd. Mede daar deze maatregelen was het een stuk rustiger dan voorgaande jaren. Dat is ook te zien in het totaal aantal incidenten voor de brandweer (8, vorig jaar 27). Er waren onder andere zes buitenbranden. De politie had niet te maken met grote incidenten. Wel is de mobiele camera van de gemeente in het Beethovenpark in de nieuwjaarsnacht omgegooid. De daders zijn op de beelden niet herkenbaar te zien. Er is aangifte gedaan van vernieling.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis