Archief
Archief WOS

Archief WOS

Geen afvalinzameling in Westland en Maassluis

De afvalinzameling in onze regio wordt ook geraakt door de weersomstandigheden. In Westland en Maassluis is besloten de afvalbakken niet te legen.

Westland laat weten in ieder geval vandaag geen gft-, rest- en pbd-afval op te halen Dat gebeurt op een later moment. De gemeente raadt aan om als een ondergrondse container vol is, gebruik te maken van een andere of de afvalzak mee terug naar huis te nemen. Het papier wordt alleen opgehaald waar dat mogelijk is. Smalle, onbegaanbare straatjes worden overgeslagen. De gemeente vraagt haar website in de gaten te houden voor updates over de afvalinzameling.

Het Stadsbedrijf Maassluis heeft besloten om de hele komende week geen gft-afval, bedrijfsafval en grofvuil op te halen in Maassluis. De medewerkers worden 24 uur per dag ingezet om te strooien en sneeuw te ruimen. De eerste mogelijkheid om weer gft-afval aan te bieden is in de week van 22 tot en met 26 februari 2021. Het bedrijfsafval kan volgende week weer worden aangeboden.

Miden-Delfland

Ook in Midden-Delfland wordt de afvalinzameling gehinderd door het winterweer. Avalex, dat de inzameling voor de gemeente verzorgt, laat weten dat het rijden van de routes deze week belemmerd kan worden omdat wegen moeilijk begaanbaar zijn. De inzameling zal daardoor vertraging kunnen oplopen. Per straat wordt bekeken of het huisvuil kan worden opgehaald.