Archief

Basisscholen in regio grotendeels weer open

De meeste basisscholen in de regio zijn maandagmorgen na de coronasluiting van twee maanden weer open gegaan. Alleen vijf van de ruim vijftig scholen bleven dicht vanwege het winterse weer.

Door de kerstvakantie en de verplichte coronasluiting zijn de leerlingen acht weken niet naar school geweest. Nu de leerlingen eindelijk weer naar school mochten, gooiden hevige sneeuwval en vorst voor sommige leerlingen roet in het eten. De scholenkoepels hebben zondagavond nog naarstig overlegd. De meeste basisscholen konden 'gewoon' open.

Opvallend is de situatie in Wateringen. Daar gingen drie van de vier scholen niet open. De oorzaak ligt in de afstanden die veel leerkrachten moeten afleggen om op school te komen. Dat zeggen de directeuren van de koepelorganisaties Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO) en de Stichting Openbaar Onderwijs Westland. Zij zagen de Jozefschool, de Hofvilla en De Kijckert dicht blijven.

In Honselersdijk kon 't Startblok niet openen vanwege code oranje en het dringende advies de weg niet op te gaan voor 12.00 uur. De Diamant voor speciaal basisonderwijs in Naaldwijk hield haar deuren eveneens gesloten. De leerlingen zijn afhankelijk van de regiotaxi. Die reed maandagochtend niet. Ook de Eerste Westlandse Montessorischool in Monster bleef maandag dicht.

Hoewel de taxibusjes dinsdag ook niet rijden, gaat de Diamant dan wel open. De school rekent op kinderen uit de buurt en op ouders die hun kind toch willen brengen. De Diamant verwacht dat ongeveer de helft van de leerlingen naar school kan komen, zo laat scholenkoepel Protestants Christelijk Primair Onderwijs Westland (PCPOW) weten.