Archief
schaapskudde Grazend Populair

Opnieuw incident met schaap van Judith Prins: 'Hondenbaasje liep gewoon weg!'

Voor de tweede keer in korte tijd is de schaapskudde van Judith Prins opgejaagd door een hond.

Dit keer gebeurde dat bij de stal aan de Haagweg in Monster. Een loslopende hond heeft daarbij een van de schapen gebeten en de sloot ingejaagd. "In de rug zijn nog krassen van de tanden te zien", laat de geschrokken schaapsherder weten.

De beesten werden zaterdagmiddag rond 16.00 uur lastiggevallen door een hond van ongeveer 50 centimeter hoog. Tot twee keer toe is een van de schapen in de sloot gejaagd. "En de hondeneigenaar liep gewoon weg", aldus Judith Prins. Buren van de schaapsherder hebben alles zien gebeuren en meteen contact opgenomen met de herder.

Niet boos

"Ik zal nooit boos worden op hondenbaasjes", vertelt Prins. "Dit soort incidenten kunnen gebeuren, maar help dan. En loop niet weg. Laat een gewond dier niet achter in de sloot." Wie per ongeluk te maken krijgt met een incident bij de schapen, kan altijd het telefoonnummer bellen dat aan het hek bij de stal hangt, besluit de schaapsherder.

Judith Prins kreeg afgelopen november de schrik van haar leven, toen twee husky's haar kudde schapen 's nachts in Monster met bruut geweld aanvielen. Van de zestig schapen, overleefden achttien het niet. Later in de maand was er gelukkig ook nieuws, toen er 'per ongeluk' een lammetje werd geboren. Deze kudde was eerder ontsnapt, nadat iemand de stroom van het hek had gehaald. Met als gevolg dat de ooien en rammen elkaar onverwachts ontmoeten...