Archief
WOS

Westland biedt hulp bij geldzorgen

De campagne 'Hulp bij geldzorgen' van de gemeente Westland begint half februari.

Doel is duidelijk te maken aan alle inwoners en in deze coronatijd vooral ook aan ondernemers, waar zij het aanbod aan schuldhulpverlening kunnen vinden. Ook wordt aangegeven waar hulpvragers zich tijdig kunnen aanmelden. Het college laat dit weten in antwoord op vragen van de CDA-fractie. Die maakt zich zorgen over berichten dat bij veel gemeenten de schuldhulpverlening voor zelfstandig ondernemers niet of onvoldoende op orde is.

Op dit moment biedt Westland op haar website ondersteuning aan ondernemers aan. ZZP-ers en kleine ondernemers hebben de mogelijkheid bij Patijnenburg in gesprek te gaan over hun toekomst. Als blijkt dat er schulden zijn, dan wordt contact gelegd met de afdeling van de gemeente die op dat moment hulp kan geven. Ook biedt een externe partner al geruime tijd hulp aan (ex) ondernemers. Of dit voldoende is, is volgens het college een punt van blijvende aandacht. Door de huidige steunmaatregelen is het nog niet duidelijk welke bedrijven het straks niet redden.

In de campagne worden aan de hand van persoonlijke verhalen verschillende situaties geschetst, waarmee mensen te maken hebben (gehad). Professionals/experts (waaronder vrijwilligers) geven tips hoe je uit de problemen kunt komen en waar je terecht kunt voor advies, vragen en hulp. De communicatie richt zich ook op de mensen die problemen signaleren bij personen in hun omgeving.

De campagne wordt gevoerd in Groot Westland, het programma Westland Report op WOS TV en op de sociale media van de gemeente.