Archief

Definitief geen Varend Corso

Er komt ook dit jaar geen Varend Corso. Het bestuur heeft donderdagavond de knoop doorgehakt.

Met enorm optimisme is al geruime tijd onderzocht hoe en zelfs wanneer het corso met thema 'It’s showtime' dit jaar toch kon varen. Maar dat is op niets uitgelopen.

Als snel was duidelijk dat de oorspronkelijke datum van 1 juli door het coronavirus niet haalbaar was. "Daarna hebben we naar een tweede datum, ergens in september, gezocht", zo laat voorzitter Rob Baan weten. "Maar na overleg met de burgemeesters en de politie bleek dat niet haalbaar. In die periode zijn er al veel evenementen."

Het bestuur moest eind vorige maand al afzien van de traditionele startbijeenkomst. Ook een livestream van een bijeenkomst zonder deelnemers ging niet door, omdat volgens het bestuur het niet goed voelde er in deze coronatijd een hele show van te maken.

Rob Baan kondigt in een verklaring op de website van het Varend Corso aan allerlei leuke dingen te willen gaan bedenken om het Varend Corso levend te houden. Want volgend jaar moet er weer een corso zijn, stelt Baan. "Ik baal hiervan, maar het Corso is heilig en het moet en zal doorgaan. We laten ons niet kisten."