Archief WOS

Archief WOS

Australian Open: Rus tegen Poolse Swiatek

Arantxa Rus speelt in de eerste ronde van de Australian Open tegen Iga Swiatek, de nummer 17 van de wereld.

Dat heeft de loting vanmorgen uitgewezen. De Australian Open in Melbourne is de eerste Grand Slam van het jaar.

De 30-jarige tennisster uit Monster, die zelf op plek 74 staat op de wereldranglijst, speelde één keer eerder tegen Swiatek. Vorig jaar was Rus in Rome nipt te sterk voor de Poolse, het werd toen 7-6 (5) en 6-3. Swiatek is overigens de regerend kampioene van Roland Garros.

Mocht Rus de tweede ronde bereiken, dan treft ze Yaroslava Shvedova uit Kazachstan of Camila Giorgi uit Italië.

De Australian Open begint maandag. Rus kwam in Melbourne nooit verder dan de tweede ronde, wel won ze in 2008 het toernooi voor junioren.