Archief
Jack van der Ende

Ondernemers houden vermeende vandalen aan

Kartbaaneigenaar Jack van der Ende (44) heeft zondag met hulp van zijn vader twee tieners van 14 en 16 jaar aangehouden die op het afgesloten terrein van de autosloperij naast de kartbaan in Poeldijk waren.

Toen Jack van der Ende zondagmiddag werd gebeld en hoorde dat twee jongens op zijn vaders autosloperij op het terrein van de kartbaan in Poeldijk waren, bedacht hij zich geen moment. Van der Ende belde zijn vader in Wateringen en reed zelf vanuit zijn woonplaats Naaldwijk naar de kartbaan. Hij opende het afgesloten hek, wachtte op zijn vader om samen naar de jongens toe te lopen. "Ze renden weg toen ze ons zagen'', zegt Van der Ende daags na het incident.

Na een achtervolging - deels te voet en deels per auto - konden de ondernemers de jongens aanhouden. De buurman die Van der Ende had gewaarschuwd, belde de politie. Volgens Van der Ende was die snel ter plaatse. Het tweetal uit Den Haag is voorgeleid aan de Officier van Justitie.

De tieners hebben graffiti gespoten op de muur van het pand en op drie auto's die voor de handel op het terrein van de sloperij stonden, zegt Van der Ende. "Maar de officier heeft gezegd dat er geen bewijs voor is dat zij de graffiti hebben gespoten. Daarom zijn ze alleen aangehouden voor het illegaal betreden van ons terrein. Daarom kunnen wij de schade niet op hen verhalen.''

De ondernemer schat de schoonmaakkosten op 1000 euro. "Ik ben blij dat wij ze hebben gepakt en ik hoop dat ze het nooit meer doen,'' aldus Van der Ende.

Categorieen:
Nieuws 112 Poeldijk