Archief
WOS

Westland draagt voor een kwart bij aan onderhoud vier basisscholen

De gemeente Westland maakt via een bijdrage van 500.000 euro het noodzakelijk onderhoud in vier basisscholen mede mogelijk.

Het gaat om vier openbare basisscholen van de Stichting Openbaar Onderwijs Westland (STOOW). Het onderhoud ervan kost twee miljoen euro, maar door onvoldoende rijksbijdrage komt de stichting een half miljoen te kort. Dat wordt nu door de gemeente bijgepast. De betreffende scholen zijn: De Driekleur (locatie Wilhelmina) in ’s-Gravenzande, de Willemsschool in Monster, de Daltonschool in Poeldijk en De Kyckert in Wateringen.

De gemeentelijke bijdrage komt uit het 'noodfonds onderhoud onderwijs'. De schoolbesturen in Westland kunnen daar een beroep op doen als ze financieel in de problemen komen bij het noodzakelijke onderhoud. Het STOOW heeft relatief veel scholen met een of meer dislocaties* en deze ontvangen een lagere vergoeding van het rijk. "De besturen van de bijzondere scholen in Westland onderkennen dat het openbaar onderwijs extra wordt getroffen door de tekortschietende rijksvergoeding voor onderhoud en hebben geen bezwaar als het noodfonds gericht wordt ingezet voor het onderhoud van de openbare scholen", aldus wethouder Ben van der Stee.

* Een dislocatie is een deel van een school - in een ander gebouw en op een andere locatie dan het hoofdgebouw - waarmee feitelijk ruimtegebrek in het hoofdgebouw van de school wordt opgevangen.