Archief
WOS

De Hofvilla en Het Kompas moeten stoppen met 'hele klassen'

Basisscholen De Hofvilla in Wateringen en Het Kompas in Maasdijk moeten op korte termijn gaan stoppen met het binnen de schoolmuren lesgeven aan complete klassen.

Dat heeft burgemeester Bouke Arends van Westland dinsdagavond laten weten tijdens de gemeenteraadsvergadering. De betrokken scholenkoepels zullen maatregelen nemen om de huidige werkwijze te beëindigen, omdat collectieve uitzonderingen volgens het ministerie van onderwijs niet mogelijk zijn. Ook de burgemeester heeft niet de mogelijkheid om ontheffing van de geldende noodverordening te geven.

Arends zei dit in de gemeenteraadsvergadering, in reactie op vragen van Nico de Gier (PvdA) en Jenny Vermeer (CDA). Het afwijkende gedrag van De Hofvilla (vallend onder de katholieke koepel WSKO) was al breed bekend, dat van Het Kompas (vallend onder de protestant-christelijke PCPOW) dinsdagavond.

Van De Hofvilla werd maandag wereldkundig dat de groepen 3 en 8 weer als geheel naar school gaan. Echter, groepen kinderen kunnen niet als geheel als 'kwetsbaar' worden bestempeld. Dat moet volgens de coronabepalingen per individueel geval worden bepaald.

De wethouders Ben van der Stee (onderwijs) en Piet Vreugdenhil (zorg) gaan nog deze week met de scholenkoepels praten om goed de definitie 'kwetsbaar' door te spreken. Het toezicht op correcte naleving ligt op dit terrein niet in handen van de burgemeester, maar bij de onderwijsinspectie, aldus Arends.