Archief

Gratis energievoucher voor Hoekenezen

Inwoners van Hoek van Holland kunnen vanaf vandaag gratis een energievoucher ter waarde van 90 euro aanvragen.

Rotterdam wil zo haar inwoners een eindje op weg helpen om energie te besparen. Tot en met 31 maart kan via de website www.duurzaam010.nl/energievoucher de digitale waardbon worden besteld. Daarmee kunnen producten worden aangeschaft zoals tochtstrips, isolerend radiatorfolie of een waterbesparende douchetimer. De voucher is ook in te wisselen voor een uitgebreid energiebespaaradvies of een combinatie van bespaarproducten en een kleinere energiebespaarscan. De bestelde producten worden met een elektrische bakfiets aan huis bezorgd.

Op de eerste dag leek het erop dat de voucher aan de neus van inwoners van Hoek van Holland voorbij zou gaan. De Hoekse postcode werd niet geaccepteerd. Dat bleek echter om een technisch probleem te gaan. "Natuurlijk komen de bewoners van Hoek van Holland als inwoners van Rotterdam ook voor een voucher in aanmerking", zo laat de gemeente in de loop van de maandagmiddag weten.

Aanvulling om 19.14 uur
De gemeente laat in het begin van de avond nog weten: "Eerder vandaag bleek er inderdaad een onbedoelde fout in de webshop te zitten waardoor bepaalde postcodes geen code konden aanvragen. Dat is inmiddels opgelost, de bewoners kunnen het dus weer proberen, er zijn nog voldoende vouchers op dit moment."

Wethouder Arno Bonte vertelt meer over de voucher bij Maarten in de Middag