Archief
Roel Wijnants via Flickr (CC)

Roel Wijnants via Flickr (CC)

Cultuurclubs willen 'ode' brengen aan Midden-Delfland

De cultuurverenigingen in Midden-Delfland willen komende zomer een 'loflied' brengen aan het landschap.

In de kernen Den Hoorn, Maasland, Schipluiden en 't Woudt moeten van juli tot en met september allerlei voorstellingen geven, waarmee ze het verhaal van die kern vertellen. Met het programma genaamd 'Ode aan Midden-Delfland' wordt groots uitgepakt, nadat de coronapandemie in 2020 het opvoeren van cultuurvoorstellingen moeilijk maakte. Dat blijkt uit een brief van Cultuurplatform Midden-Delfland aan de gemeente. Daarin wordt gevraagd om een bijdrage van 15.000 euro, op een totale begroting van 46.000 tot 64.000 euro.

Den Hoorn

In Den Hoorn wil men het verhaal van de transitie van Den Hoorn als dorp in het landschap tot dorp in het stedelijk gebied vertellen. Komend voorjaar wordt het beeld 'de Polsstokspringer' geplaatst boven het water van de Gaag. Dit beeld staat symbool voor de Hoornse jeugd die de polders introk op zoek naar kievitseieren en avontuur.

Hoogtepunt is de 'Fanfare voor de Hoornsevaart' door de Maxima's en de Knotwilgen. Ook komt er een gelegenheidsorkest die een instrumentale ode gaan brengen. Voor kinderen worden activiteiten gehouden als slootjespringen en spoorzoeken.

Schipluiden

In Schipluiden gaat het vanzelfsprekend over Kasteel Keenenburg en de heren van Keenenburg.Er worden gedichten geschreven en voorgedragen, er komen schrijfworkshops en er wordt een dubbel-expositie gehouden van kunstschilder Rina Groot en keramist Tineke van Gils. Verder moet er een zeilrace worden gehouden.

't Woudt

Centraal in 't Woudt staat het land art-beeld 'Ode aan 't Woudt, op het terrein van De Hofwoning. Langs de wegen staan kleine kunstuitingen en een decor om een selfie te maken als persoonlijke ode aan 't Woudt. Er zijn deze zomer naast de vaste zomeravondconcerten in de kerk, vijfverschillende wandelingen rond ’t Woudt, een Midzomernachtfeest en een Poëziefestival. Amateurschilders exposeren hun oude en er komt een vogelwandeling in de polders rond 't Woudt.

Maasland

In Maasland maakt de Historische Vereniging de ontstaansgeschiedenis van het landschap zichtbaar. Onderdelen in het project zijn onder andere (historisch) kaartmateriaal, kunst en kunstparticipatie, exposities en lezingen en educatie voor jongeren. Er wordt een mozaieklandschap van natuurlijke materialen gemaakt en er wordt een boerderij-excursie gehouden.

Alle activiteiten worden gehouden met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen