Archief
WOS

WOS

Hal van Olympus '70 nu topsportlocatie

Sportkoepel NOC*NSF heeft het 'athletic house', de sporthal van atletiekvereniging Olympus '70 in Naaldwijk, aangewezen als topsportlocatie.

Het is de eerste trainingslocatie in onze regio met die status. Het betekent dat NOC*NSF de faciliteiten er goed genoeg vindt om er topsporters te kunnen laten trainen. Dat is vandaag ook al gebeurd. Zeven atleten van het Regionaal Trainings Centrum (RTC) Rotterdam hebben gebruik gemaakt van de hal.

Door de coronamaatregelen mogen volwassenen nu niet binnen sporten, maar topsporters hebben een uitzonderingspositie. Zij mogen echter alleen trainen op locaties die door het NOC*NSF zijn aangewezen. De hal bij Olympus '70 was dat nog niet, maar is op verzoek van het RTC toegevoegd aan de lijst.

Quintus

Ook in Kwintsheul staat een topsportlocatie. Handbalvereniging Quintus laat weten dat handbalbond NHV de Eekhouthal als dusdanig heeft aangemerkt. Trainingen vinden er overigens nog niet plaats, nu er nog geen duidelijkheid is over wanneer de eredivisie weer van start gaat.

Meer over de vermelding op de lijst van het NOC*NSF hoor je bij Maarten in de Middag van Rene Daemen