Archief
WOS

WOS

Bus stopt niet meer bij 'My home is my castle'

De bushalte met misschien wel de mooiste naam in de regio is sinds deze week verdwenen.

De halte My home is my castle langs de Woudseweg in Den Hoorn is niet meer. De halte deed jarenlang dienst voor reizigers op bijvoorbeeld lijn 33 tussen Naaldwijk en Delft. De afgelopen jaren deed de Delfthopper de halte ook nog aan.

Waar de naam ooit vandaan kwam, is niet duidelijk. Dominik van Lankeren, oud-verkeersmedewerker van de gemeente Midden-Delfland, vroeg het zich ook jarenlang af. "Waarschijnlijk van een oude boerderij die dat op de gevel had staan. Gebeurt wel vaker in den lande", reageert hij op Twitter.

Een tipgever bevestigt dat op 16 januari tegenover de WOS: "Jaren geleden (moet al weer zo’n 40 jaar geleden zijn ) reed ik bijna dagelijks met de bus tussen Naaldwijk en Delft en deze bushalte stond voor een huis die de naam 'My home is my castle' op de gevel had staan. Ik weet zelfs de kleur nog van de letters: geel. De halte is vernoemd naar het huis om zo duidelijk aan te geven waar op de Woudseweg de halte was. De omgeving zag er toen heel anders uit dan nu. Er was toen minder bebouwing. Helaas is het huis gesneuveld door aanpassing en vernieuwing van de wegen en nieuwbouw."

De bushalte is deze week opgeheven, omdat de gemeente Midden-Delfland graag een nieuwe halte wilde in het centrum van het dorp. Die is er gekomen nabij de Kickerthoek: de halte Prins Willem Alexanderhof. Vervoerder EBS wilde wel aan een nieuwe halte meewerken, maar dan moest een andere verdwijnen. Dat is dus My home is my castle geworden. In de afgelopen jaren verbaasde menig twitteraar zich over deze bijzondere naam.