Archief
Gemeente Midden-Delfland

Gemeente Midden-Delfland

Rodenburg: Wel overlast tijdens jaarwisseling, maar het liep niet uit de hand

Er hebben zich geen grote problemen voorgedaan tijdens de jaarwisseling in Midden-Delfland. Dat constateert burgemeester Arnoud Rodenburg.

In zijn weekboek zegt Rodenburg dat er vooraf zorgen waren of alles wel goed zou verlopen. Maar op het punt van openbare orde bleek alles mee te vallen. Wel zijn er met vuurwerk diverse vernielingen aangericht, onder andere aan verkeersborden, prullenbakken en brievenbussen. "Dit blijft een irritant fenomeen", zegt de burgemeester daarover. "Het is toch niet normaal dat je spullen in de openbare ruimte, verkeersborden, brievenbussen laat exploderen. Met ook hier en daar schade aan particuliere eigendommen. Dan ben je toch wel een eind van je padje af."

Agenten waren op oudejaarsdag en ook 's avonds en 's nachts in touw om alles in goede banen te leiden. Zo hebben zij een aantal bekeuringen uitgedeeld aan jongeren met illegaal vuurwerk. Ook is voorkomen dat grotere groepen voor problemen zouden zorgen. Rodenburg: "Verreweg de meeste inwoners van de gemeente gaven gevolg aan het advies van de rijksoverheid om in kleine kring de feestdagen door te brengen. Daar mogen we dankbaar voor zijn. Maar dat mensen overlast hebben ervaren, dat was natuurlijk wel aan de orde. De maximale groepsgrootte van twee personen was een niet te handhaven maatregel. Helaas is dit niet te voorkomen."

Gemeente Midden-Delfland

Categorieen:
Nieuws 112 Midden Delfland