Archief
Reinier de Graaf ziekenhuis

Eerste baby van het Reinier de Graaf ziekenhuis: de Westlandse Lott

Hiep hiep hoera! Om 10.03 uur is Lott geboren in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

Daarmee is Lott - met Westlandse ouders - de eerste baby die in 2021 het levenslicht ziet in het ziekenhuis. De baby weegt 3830 gram en maakt het goed. Ook moeder Marloes en vader Romke voelen zich prima, zo laat het ziekenhuis weten. Een geboorte op nieuwjaarsdag was vooraf niet verwacht, want eigenlijk was Marloes al dertien dagen geleden uitgerekend.

Het afgelopen jaar werden bijna 3000 baby's geboren op de verloskunde- en kraamafdeling van het Delftse ziekenhuis. Het overgrote deel van de baby's kwam onder begeleiding van het ziekenhuispersoneel ter wereld. Slechts 18 procent van de kindjes werd door de eigen verloskundige ter wereld gebracht.

Het aantal bevallingen in het ziekenhuis neemt jaarlijks toe. De verwachting is dat Reinier de Graaf in 2030 jaarlijks 3700 bevallingen begeleidt. Daarom start in februari de bouw van drie extra verloskamers, zeven kraamsuites, een inleidingskamer en een neonatologiekamer. De nieuwe gezinskamers worden in een leegstaand gedeelte van het Moeder en Kindcentrum gerealiseerd en zijn in de zomer af.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland