Archief

Darter Van Duijvenbode was 'het' even helemaal kwijt

Voor Dirk van Duijvenbode is de kwartfinale van het wereldkampioenschap darts het eindstation geworden.

De Westlander verloor op nieuwjaarsdag in Londen met 5-1 van de Schot Gary Anderson. Het was een partij waarin de 28-jarige 's-Gravenzander zijn draai niet kon vinden, al begon hij goed.

In de eerste set mocht Anderson starten, maar pakte Van Duijvenbode die eerste leg. De Westlander kon uiteindelijk deze set binnenhalen. Echter in de tweede set herhaalde de geschiedenis zich, maar dan in het nadeel van de 's-Gravenzander.

In de derde en vierde set was Aubergenius ‘het’ bijna helemaal kwijt en knalde Anderson met twee keer 3-0 in legs naar een tussenstand van 3-1 in sets.
In de vijfde set, die Anderson mocht beginnen, werd Van Duivenbode in de tweede leg ‘gebroken’. Hij brak evenwel direct terug (2-1) en had op een finish van 59 de boel in evenwicht kunnen trekken. Dat ging echter mis en Anderson pakte deze set; tussenstand 4-1.

Na een korte pauze wist Anderson dat hij nog maar één set nodig had om de halve finale te bereiken. Van Duijvenbode mocht starten en werd direct gebroken. Halverwege deze set had de ’s-Gravenzander een lichte opleving, maar die mocht niet baten. 'Einde verhaal'.