Archief
WOS - Kyra Moor

Mexicaans afhaalloket beginnen in coronapandemie: 'Wat kan ik wél doen?'

Toen midden in de coronacrisis een keuken vrijkwam, twijfelde Miguel Fernandez geen moment.

De in Monster geboren Miguel (24) is onlangs een zaak in Hoek van Holland gestart, waar je alleen kunt afhalen. Hij zag de coronatijd juist als een kans om de eerste stap naar een volwaardig Mexicaans restaurant te maken. "Met het afhalen van nacho's en burrito maken mensen alvast kennis met de Mexicaanse keuken."

Mexicaans koken heeft hij niet van een vreemde. Hoewel zijn moeder uit Westland komt, is zijn vader Mexicaans. Maaltijden klaarmaken doet hij nu in het leegstaande restaurant van Unicum aan de Hoekse Strandweg, waar ook de kringloopwinkel een plekje heeft bemachtigd. Na de coronacrisis wil Miguel in de regio een restaurant starten. "Om de klanten een leuke Mexicaanse beleving mee te geven."

Tostada van Miguel. WOS - Kyra Moor