Archief
Screenshot YouTube Nationaal Ouderenfonds

Screenshot YouTube Nationaal Ouderenfonds

LTC 's-Gravenzande wil 'aangepast' tennissen met ouderen

Na Walking Football en Walking Handball, wordt binnenkort waarschijnlijk ook OldStars Tennis geïntroduceerd in onze regio.

Tennisclub LTC 's-Gravenzande heeft plannen om met deze variant te beginnen, zo is te lezen in een nieuwsbrief. OldStars tennis is voornamelijk bedoeld om oud-tennissers (op leeftijd) die door blessures niet meer tennissen door een aangepaste vorm weer aan het bewegen te krijgen. " Het mooie is dat er op heel laagdrempelig niveau al kan worden ingestapt. Ook mensen die nog nooit hebben getennist zijn welkom. Zij maken opeen gezellige manier kennis met tennis en de gezelligheid en leren nieuwe mensen kennen door de 'derde helft'", zo schrijft de vereniging.

Hoe een en ander er precies gaat uitzien, is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt eerst een Ouderencommissie opgestart. Als alles volgens planning verloopt, wordt in maart of april daadwerkelijk begonnen.

OldStars

OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds om ouderen meer aan het bewegen te krijgen. Meerdere voetbalverenigingen in onze regio doen inmiddels al aan Walking Football. Bij handbalclub Verburch in Poeldijk wordt Walking Handball aangeboden.